.
Blog ini mengajak anda menjengah seketika mengimbau kenangan pahit dan manis antara kita di masa lalu. Layarilah blog ini ketikamana anda teringat - ingat akan zaman persekolah dan zaman remaja ...semoga anda dapat mengimbau kembali zaman indah ...dan mengasyikkan..

pantun kedah

pokok-pokok berlari-lari
berlari-lari di tengah sawah
walau tanpa marlon punya kaki
kedah akan tetap tebus maruah.


main wau di tangah bendang
wau shidi lah paling rendah
kedah sekarang dah menang
selangor pula boleh kalah.


pergi malau bersama cek yam
singgah sebentar di kg. gelam
piiirahhh..hampa geng kg.mempelam
nak main bola konon..kaki hampa semua cap ayam.


ada seorang ni...kawan saya la...
nama dia shidi jalut
pirahhh..dia ingat dia tera sangat main bola
nak main wau pun dia kalut.


sang kenari sekarang terbang tinggi
dia punya sayap ada la.. lapan kaki
kedah juara treble dah dua kali
woi selangor jgn eksyen la..hampa baru sekali.


aku rasa takat ni ja..pantun aku
kepala hotak aku pun dah buntu
la... hampa dok baca apa lagi tu..
dah habiss dah.. blahh la lu....

bola sepak malaysia

aku bangang betul la(sorry bengang)ngan bola sepak malaysia ni.
tak abis-abis kalah bila korang nak menang ha..?apa pendapat korang tentang coach sathia?adakah dia bersalah?aku rasa adalah sikit aja salah dia ...
tapi yang salah banyak pemain la.pemain kita ni x da nak usaha lebih untuk berlatih
@nak kaji kat mana aku buat silap.apa pun terima kasih azrai khor kerana anda
kedah juara .


berikut mari kita lihat apa kata abang Bean kita pasai bola malaysia :

From www.kampungku.com



bola aku x tau tapi kwangsek aku tau la ....
mampuih pi la nak kalah berapa pun aku peduli apa?


From www.kampungku.com


tak payah main bola la ..baik main guli lagi baguih..
aku la ni pun dok blajar main wau pula .

From www.kampungku.com


malaysia kalau nak menang dan pi piala dunia satu cara saja
haaa... dia kena buat magic .mai aku buat magic ...pasti malaysia boleh
pi piala dunia

pantun merapu

main bola tengah bendang
bendang rosak ,padi tak jadi
tahun ni kedah takkan menang
sebab depa lupa pinjam marlon punya kaki


main bola di dalam sawah
sawah pula di tepi rumah bakar kuah
team kedah aku puji hampa memang gagah
tapi sayang ,gagah dgn. pemain import saja kah.kah .kah


orang kata pengulas sukan suka kutuk kedah
lantak dia la, nak kutuk ka nak hapa ka?
ayuh kedah bangkit tebuskan maruah
agar nanti kita juara kali ketiga


shidi dan apis berjalan-jalan
berjalan -jalan dipekan dangnok
la ni kedah memang ketinggalan
woi hampa tunggu la... nanti dia akan mengamok.


mak datuk banyaknya pantun kau
suka aku la nak pantun ke tak?
ehh eehh aku saja nak bagitau kau
pantun aku ni dah abisss tau tak...


burung gagak dalam kolam
kolam berada dalam perigi
laaa... korang ni memang x paham.
pantun dah abiss dah..dok baca apa lagii?

alahai kedah

minggu ni dah masuk 4 kali team kedah lawan dalam liga M
tapi kenapa kedah masih tak menang lagi ekk?
fikiran aku dah mula bercelaru memikirkan team kedah ni.
aahhh.... boringnya aku.asyik kalah saja team kedah ni.
peminatpun dah naik meluat nak tengok bola kat stadium.
oleh itu kita ikuti apa kata mereka?

From http://picasaweb.google.com/limpong85/WwwKampungkuCom?authkey=R5F2ylE_huY&feat=embedwebsite


bola ka...ahhh wa tatau itu bola ....wa tatak minat lo.
cuma satu saja wa minat ...itu magnum saja wa manyak minat ooo.
alloo.kawan besok apa nombor mau naik aaa? chong kok lum )

From http://picasaweb.google.com/limpong85/WwwKampungkuCom?authkey=R5F2ylE_huY&feat=embedwebsite


sokong memang sokong,kalau kedah kalah pun
aku tetap sokong.... tapi kalau nak habiskan duit pergi
stadium ...sorry la.. kalau dapat tiket free kat jesli
canteeekkk aku akan pi la.
(amy .usahawan komputer)


kalau nak diikutkan ramai pemain kedah pernah main utk.
pasukan kebangsaan.so.. kenapa buleh kalah ?
ooooo...sebab tu malaysia selalu kalah...pemain
kebangsaan memang x pandai main bola rupanya ...

(saidan.pekerja courts mammots)

From http://picasaweb.google.com/limpong85/WwwKampungkuCom?authkey=R5F2ylE_huY&feat=embedwebsite


aku x sakit hati kalau kedah kalah .tapi paling sakit hati
bila asyik kena kutuk dgn. penyokong pasukan lain laaa.
tunggu la hampa...nanti kedah bolot 3 piala lagi.....
aku gelak besar ngan hampa.

(pjon-anak tokey subcon)

From http://picasaweb.google.com/limpong85/WwwKampungkuCom?authkey=R5F2ylE_huY&feat=embedwebsite


boring..la ,dari aku pi stadium tengok kedah kalah,
duit tu baik aku buat beli susu anak lagi baguihhh.

main depan main belakang
dalam kelambu ada belalang
jimat jimat sikit wahai abang
aku ni jenis tak mau berhutang
sebab aku baru dapat anak seorang

(zam-peyelia kilang)

Terdapat ralat dalam alat ini