.
Blog ini mengajak anda menjengah seketika mengimbau kenangan pahit dan manis antara kita di masa lalu. Layarilah blog ini ketikamana anda teringat - ingat akan zaman persekolah dan zaman remaja ...semoga anda dapat mengimbau kembali zaman indah ...dan mengasyikkan..

MENGAPA AKU TAK BERJAYA DALAM BISNES ONLINE ?

Mengapa aku tak berjaya dalam dalam bisnes online? itulah yang bermain dalam benakku walaupun aku
sebenarnya tahu sebab dan musababnya.Bukan senang kita nak berjaya dalam perniagaan internet ni.
Sedangkan yang cerdik pandai dalam selok belok komputer pun belum tentu boleh berjaya dalam perniagaan ni. inikan pula aku yang baru setahun jagung berjinak-jinak dalam dunia  internet.

Walaubagaimanapun aku menyimpan hasrat agar suatu hari aku berjaya dalam bisnes online ni.Bukan aku tak berusaha ....kadang-kadang sampai naik pening kepala aku memikirkan bagaimana cara nak buat posting,
bagaimana cara aku nak iklankan blog aku ni? dan barang apa aku nak jual di sini ?

AFFILIATE?

Aku dah cuba cara ni tapi kurang berkesan .Bukan program ni tidak bagus tapi aku yang tidak pandai mempromosikan barangan yang hendak di jual. Itulah kelemahan yang aku miliki...bayangkanlah dalam kesibukan aku bekerja seharian mana aku ada masa nak mempelajari selok-belok perniagaan internet.
walaupun aku memerlukan wang tambahan dalam keperluan harianku...tapi aku terpaksa terima seadanya..

SEBAB-SEBAB AKU TIDAK BERJAYA DALAM BISNES ONLINE

1 )  kekurangan ilmu mengenai internet
2 )  masa amat terhad untuk mengadap komputer
3 )  kurang pengetahuan dalam bahasa inggeris 
4 )  saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan

ANTARA BISNES ONLINE YANG AKU PERNAH CEBURI .

1 BUXTO
2 EBAY
3 PAYDOTCOM
4 PEPPERJAM
5 MUDAH (hanya 2 buah kereta yang aku mampu jual setakat ini)
6 ALIBABA 
7 DAN BANYAK LAGI .(dah lupa dah)


FEBIANS

Untukmu Sayang



Kesan



Kehancuran Sebuah Cinta

MEDITASI

Demi Rindu Kita 



Biar Pedih Kasih Memanjang



Bidadari

OKID

Derita

WICITRA

Mira Edora

SATIRA

Kau Masih Ku Cinta

U-TOPIA



maya percintaan

urgent

urgent -pertama & terakhir

Melissa



melissa-lambaian sayonara

Handy Black - Biarkan Aku Sendiri

HANDY BLACK - Hanya Dalam Lagu

ini satu permulaan


gambar hiasan

RAJA LAWAK MUSIM 4 -minggu 2 Aman terkeluar

wah wah wah....bukan main seronok kau orang minggu lepas x terkeluar ek?
tapi takpe, minggu ni kau orang x buat lawak betul2 kami x akan undi la...
so...becarefull.

tajuk tema minggu ni (hari pertama aku) .tapi aku lihat kebanyakan peserta
tak faham maksud tema itu sendiri..sebenarnya macam-macam kita boleh
buat ngan tema tu .cth.:hari pertama aku ke sekolah,hari pertama aku bersunat,
dan lain- lain lagi

jadi marilah kita lihat siapa yang aku undi kali ni?nak tahu sbb aku undi mereka ?
lihatlah kat bawah.

1 . IDLAN - idlan makin lawak la .minggu ni.halouuuu..how wau u.....
  ALEX -   best gak cerita sabahan ni .ada unsur lawak dlm ceritanya..
3   MAMU- lawak mamu dapat buat aku ketawa .dan tersendiri
4   WILI    - Ok la berbanding yang lain...tapi takde la lawak sangat pun..really.
5   FAIZ     -  macm katon lah die jie!!!!hahaha  


sbb aku x undi mereka plal ialah

6 AMAN  -   ni aku tengah tgk raja lawak atau nyanyi2..?? addooii..!!!
7 JD        --   elok la JD ni KLUAR.... apa lawak nya ntah.. zubongg..
8 CACA -      Caca nie tak konsistence dan nada cakap terlalu kuat.
9 KECIK -   aku nak undi kecik tadi tapi  x sempat undian dah tutup. 
 10  AN2  -      ni lari tajuk nih... ni bukan first time dah ni.  bosan gak...adui..

RAJA LAWAK MUSIM 4 -siapa yang paling lawak

Raja Lawak musim 4 kali ini  aku tengok pesertanya macam x lawak jer...
rasanya musim 1,2,dan 3  lagi best.la.....aku pun x pasti apa yang panel juri nak...
mungkin juri nak yang bleh cakap jepun kot?macam JD atau yang bleh nyanyi sambil main
gitar macam AMAN atau yang kiut -miut macam AN2.

Peserta lain aku tengok bleh lah tahan....(tahan maki ngan din beramboi kot)
Bagi aku peserta musim ni x bleh nak tanding dengan SEPAH,JOZAN dan NABIL .
kenapa yer?mungkin mereka x nak tiru gaya NABIL atau APEK sbb .takut peminat kutuk plak
krn x der personaliti tersendiri....

Mungkin peserta pd minggu 1 tercari-cari identiti tersendiri .apapun tunggu minggu  ke2
siapa yang bakal tersingkir....
berikut antara peserta yg aku undi pd minggu 1......itu pun no 1-5 aje ...yang lain sorrry yer....
kalau nak aku undi korang cubalah buat bagi aku ketawa dulu ok....

  1. FAIZ -Lawak ni aku suka ,x pernah terfikir dia nak cakap cam ni.
  2. IDLAN-Ala abg. kasim....mana milah?karekter dia memang lawak.tapi cakap kedah pekat sangat.
  3. ALEX - Budak sabahan ni kalau di gilap lagi... memang bleh sampai final la....syok lawak dia
  4. MAMU- mereka ni memang banyak buat kajian sebelum berlawak...bagus bleh maju lagi.
  5. KECIK -Budak sabahan juga ...lawak ni kena undi juga la sbb lima yg terbaik.
Sebab aku x undi mereka yang lain ialah....
 
     6.  WILI- bleh tahan tapi aku x ketawa langsung bila tengok WILI
     7.  CACA - dok cerita nasi kandar saja,mana lawaknya ?
     8.  JD - persembahan ok ...tapi macam dengar ceramah bahasa jepun la plak.
     9.  AN2 - harap muka ajer kiut tapi ....sekolah,sekolah,sekolah....x klakor sgt.
    10. AMAN -lebih baik masuk AF la kalau nak nyanyi.....x der lawak pun dlm .nyanian tu

Terdapat ralat dalam alat ini