.
Blog ini mengajak anda menjengah seketika mengimbau kenangan pahit dan manis antara kita di masa lalu. Layarilah blog ini ketikamana anda teringat - ingat akan zaman persekolah dan zaman remaja ...semoga anda dapat mengimbau kembali zaman indah ...dan mengasyikkan..

Alor Setar -Sekitar Era 80-an part 1

Pada lewat era 80an dan awal  90an aku boleh dikatakan kerap berulang -alik ke sekolah menaiki bas .
Haa..kat mana lagi tempat menunggu bas yang femes kat pekan aloq setaq ni?selain Pekan Rabu dah tentulah 
SPU .Apa makna spu tu aku tak tau...tapi memang femes la tempat tu....

Tapi sekarang ni dah tak dak dah bas lalu ikut sini ...nama spu pun dak tak kedengaran lagi....bas semua berhenti dekat pekan rabu saja...Tapi sayang gambar SPU tak jumpa aku cari ....yang ada hanyalah gambar 
Dewan  Dato Syed Omar ..itu pun kira ok lah...kenangan juga tu  ...mana ada lagi dah bangunan tu la ni.....


Yang kat bawah ni pula gambar city point ..sekarang dah jadi Holiday Villa dah....aduss..memori sungguh bila teringat dulu-dulu 




sumber gambar dari....Gambaq lama Aloq Setaq

Terdapat ralat dalam alat ini